top of page

Kerstsale 2017 in de WG-Expozaal


Ook ik doe mee! Met drie gouaches dit keer!

WG Kunst KERST SALE!!! 2017

Dit jaar houdt WG Kunst – voor de negende keer – in het weekend van zaterdag 16 & zondag 17 december 2017 een bijzondere verkooptentoonstelling. Meer dan honderd kunstwerken van ruim honderd kunstenaars worden aangeboden voor honderd euro per stuk. Dit evenement is uitgegroeid tot een jaarlijkse happening, waarvoor publiek van ver buiten Amsterdam naar WG Kunst komt.

Uitgangspunt is dat mensen het spannend vinden om voor weinig geld iets héél moois te kopen. Honderd euro is voor een kunstwerk nauwelijks een reële prijs, maar tegelijkertijd voor veel mensen een groot bedrag. Van oudsher zijn kostbare kunstwerken voor een klein bedrag aangeschaft, omdat men bij de (ver)koop geen idee had van de werkelijke waarde van het kunstwerk. Iemand kocht het gewoon omdat hij of zij het mooi vond. De wereldberoemde ets van Rembrandt (Christus geneest de zieken) werd destijds voor 100 gulden verkocht, voor die tijd overigens een flink bedrag. Deze bijzondere prent heeft de bijnaam “100 gulden prent” gekregen.

In deze traditie geeft WG Kunst kunstliefhebbers – na het overweldigende succes van de Kerst Sale van de afgelopen 8 jaar – dit jaar opnieuw de gelegenheid om voor het geringe bedrag van 100 euro een kunstwerk aan te schaffen. Kopers kunnen hun werk na betaling meteen meenemen. Op de vrijgekomen plek wordt direct een ander kunstwerk geplaatst. Zo is sprake van een telkens wisselende tentoonstelling.

Te zien zijn tekeningen, schilderijen, collages, grafiek, foto’s, beelden, sieraden, keramiek, glaskunst en nog veel meer. Op de website van WG Kunst verschijnen vanaf 1 december de namen van de deelnemend kunstenaars.

OPENINGSTIJDEN: zaterdag 16 & zondag 17 december 2017

van 12.00 – 18.00

WG KUNST

Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28

1054 SP Amsterdam

www.wgkunst.nl

020 6161515

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
Er zijn nog geen tags.
Search By Tags
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page