Featured Posts

De betoverde tuin 1, de vijver

September 29, 2017

1/1
Please reload

Recent Posts

De zoon van de boer

April 6, 2016

Ik ben een bewonderaar van het werk van Paula Modersohn-Becker. Haar  stoere manier van schilderen, de onderwerpen die zij aanpakte. Zo heeft zij de omgeving van Worpswede, waar ze woonde, geschilderd (berkenbomen!), stillevens, portretten en veel kinderen. Vaak waren dat boerenkinderen met een konijn of een ander dier in de armen. 

 

Een paar weken geleden was  ik op een boerderij in Zegveld om de pasgeboren lammetjes te tekenen. De omgeving was prachtig, de mensen allerhartelijkst, de lammetjes schattig maar ... wat mij het meest ontroerde was het zoontje van de boer, negen jaar oud. Hij zei niet veel maar hij vond het leuk me te laten zien zien hoe snel een lammetje, door de moeder verstoten, een flesje melk kon opdrinken. Het was op voor je er erg in had! In de stal stond een groot konijnenhok met daarin twee konijnen die kleintjes hadden. Dit waren zijn konijnen. Trots pakte hij er eentje op en stond ermee in zijn armen. Ik zag een schilderij van Paula Modersohn-Becker, maar dan ik het echt! Snel maakte ik een foto, maar doordat het zo schemerig was en het licht vanachter de jongen binnenviel, mislukte de foto. Gelukkig had ik nog een beetje houvast om van dit tijdloze beeld een schilderij te maken. 

Please reload

Please reload

Archive
Follow Us

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Search By Tags