top of page

Een tekening per dag, een experiment

Het is dit jaar precies 500 jaar geleden dat het levenswerk van Erasmus "Novum Instrumentum", het Nieuwe Testament, in het Grieks en Latijn verscheen. Erasmus groeide op in Gouda, vandaar dat er dit jaar in deze stad allerlei activiteiten omtrent zijn persoon en werk georganiseerd worden. Afgelopen zondag heb ik samen met een goede vriendin een bezoek gebracht aan de zes kunstenaars (Kunstenaarscollectief Groep van Zes) die hun atelier hebben ingericht in de Jerusalemkapel in Gouda. Gedurende een aantal maanden werken zij daar ter plekke en laten zij zich bij het maken van hun kunst inspireren door de kapel en Erasmus. Groep van Zes bestaat uit Suzan Schuttelaar, Henri Boere, Paul Daelmans, Ruben van Veen, Jaap van den Berg en Mieke de Haan. (Meer info op groepvanzes.blogspot.nl) Het was een zeer boeiend en inspirerend bezoek! Zo heb ik o.a. werk gezien van Mieke de Haan; prachtige tekeningen, Siberisch krijt op wit papier, geinspireerd door de kapel. Ook maakt Mieke elke dag (!) een tekening in een dummy en dat doet zij al sinds 2010. Ik vind dit zo inspirerend dat ik het ook wil proberen, elke dag een tekening te maken. Zal ik net zo gedisciplineerd en geinspireerd zijn als Mieke? Ik zal het pas weten als ik het probeer. Vandaag ben ik begonnen. Behalve de beeldende kunst was er in het tijdelijke atelier van Mieke de Haan aan het einde van de middag een optreden door Helen Botman & gitarist, "Songs and Stories from the States". Het was geweldig! Dit optreden heeft mij geinspireerd tot mijn eerste "elke dag een tekening"-tekening.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
Er zijn nog geen tags.
Search By Tags
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page