top of page

Een filosofische gedachte op de vroege ochtend

Vanochtend, staande aan het aanrecht, terwijl het koffiezetapparaat stond te pruttelen en de koffie door liep, dwaalde mijn blik wat rond. Ineens viel mijn oog op iets wat ik nog nooit gezien had. Gewoon, tussen de tegeltjes van het aanrecht, vlakbij het stopcontact bevond zich een klein rond ringetje met daarin een gaatje. Ik boog me ernaar toe en bekeek het geval aandachtig. “Een verborgen camera!”, was mijn eerste gedachte. Ik schrok zelfs een beetje. Belachelijk want dat mysterieuze rode ringetje heeft er natuurlijk altijd al gezeten, alleen heb ik het nog nooit opgemerkt. En dat terwijl ik me dagelijks meerdere keren, ik woon hier nu acht jaar, op deze plek bevind! Het was me nog nooit opgevallen en dat was moeilijk te geloven. Terwijl ik hierover nadacht, zag ik ineens de verbinding tussen het gasfornuis en de gasleiding. Nog noooooit gezien! Dat bleek ook wel want het was verschrikkelijk vies, totaal vervuild, terwijl ik toch graag en regelmatig de keuken een sopje geef. Een voor mij niet-bestaand iets in mijn eigen huis dat er toch is. Stof tot nadenken. Zou dit ook voor andere zaken, het leven betreffende, gelden?

Marianne Pruimboom

20 februari 2016

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
Er zijn nog geen tags.
Search By Tags
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page