top of page

Veiling van twee schilderijen (ezel, bok) ten behoeve van de Dierenbescherming, 14.11.2014

“Mijn liefde voor dieren is op jonge leeftijd ontstaan. Wij woonden op het platteland, op het voormalig eiland Wieringen om precies te zijn, in een huis vlakbij de dijk. De boerderijen, de dijk, de weilanden en de telkens veranderende lucht vormden het landschap van mijn jeugd. Dieren hoorden erbij; de schapen op de dijk, de koeien en paarden in de wei, de vogels in de lucht en op het wad, de pony’s en de ezel van de buurvrouw. Zelf hadden we (vooral) dwerggeiten en katten. Mijn ouders hielden van dieren en hebben deze liefde en zorgzaamheid op hun kinderen overgebracht. Zo kwam mijn broer eens thuis uit school, op de fiets, met onder zijn arm een kip (door de boer afgedankt omdat ze van de leg af was). Bij ons kon Sita, zoals mijn broer haar noemde, op prettige wijze haar oude dag slijten. Als kind al zag ik dat dieren het moeten hebben van het goede hart van de mensen. Ze zijn van ons afhankelijk en kunnen zelf hun zaakjes niet regelen. Wat geweldig dat de Dierenbescherming deze taak op zich heeft genomen! Ik hoop dan ook dat de door mij ter veiling aangeboden schilderijen veel geld mogen opleveren om de Dierenbescherming te steunen.”

Marianne Pruimboom

Beeldend kunstenaar/teken- en schilderlessen

Atelier Pruimboom (Bonairestraat 80-A, Amsterdam)

Website: http://mpruimboom.wix.com/atelierpruimboom

Facebookpagina: Atelier Pruimboom

mpruimboom@gmail.com

(Dierenportretten in opdracht)

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
Er zijn nog geen tags.
Search By Tags
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page