top of page

Reviews van Cursisten

Zaterdagochtendcursus "Schilderen geinspireerd door Wim Oepts"

“Ik zou de lessen op zaterdag ontzettend missen! Ik leer van jou en de andere cursisten. Het was een goede groep! Ik ben december terug en zou graag nog een cursus volgen. Bedankt voor je inzet en inspirerende onderwerpen!

 

M.D., Amsterdam

Technische cursus Schilderen met olieverf (8 lessen)

"Ik vond deze olieverf cursus één groot schilderavontuur. Interessant. Heb veel geleerd. En ik kijk nu anders en met meer belangstelling naar olieverfschilderijen. Ik begrijp beter hoe een schilder gewerkt heeft.
Als je deze cursus opnieuw aanbiedt, ga ik me er weer voor inschrijven.
Jouw gedegen voorbereiding en enthousiasme werkten aanstekelijk. Kortom: een geweldige cursus.

Ines v.d. B.

 

"Ik volgde al lessen bij Marianne en dat beviel me erg goed, maar ik wilde ook graag meer weten over het schilderen met olieverf.
Omdat er meer belangstelling was ontwikkelde Marianne een cursus van 8 lessen, bedoeld om ons de techniek van het werken  met olieverf bij te brengen.
Dat is prima gelukt !We hebben ontzettend veel geleerd in korte tijd.
Het was leerzaam en gezellig, ook belangrijk !
Dat smaakt naar meer".

Astrid K.

 

“Ik vond de cursus olieverf heel leuk en vooral leerzaam. In korte tijd leerde ik de basisvaardigheden voor het werken met olieverf Daarna wist ik voldoende om er zelf mee aan de slag te kunnen gaan”. 

Bedankt voor de fijne lessen 

Groetjes Astrid (volgde de cursus voor de tweede keer)

 

“Deze cursus is je op het lijf geschreven….

De balans die je uitstraalt. Je professionaliteit enerzijds en je inlevingsvermogen in onze worstelingen anderzijds. Een avontuur om je eigen creativiteit tot expressie te kunnen/durven brengen”.

Ines v.d. B. (volgde de cursus voor de tweede keer)

 

“Dit was precies wat ik nodig had voor mijn schilderwerk: echt meer techniek, een mooie opbouw en een rijke inhoud. Je hebt er echt voor gezorgd dat ik verder kwam”.

Sophie D.

 

“Allereerst bedankt voor het plezier in schilderen, dat ik door de cursus weer terug heb gekregen. Jarenlang niet meer gedaan.Met olieverf alleen maar op m'n eigen houtje bezig geweest.Door de cursus heel wat nieuws opgestoken over materiaal technieken en inspiratiebronnen. De lessen waren heel goed opgebouwd. Voor mij was het een leuke ervaring om een beetje los te komen van heel precies werken en me te laten verrassen wat er in je werk gebeurt. En niet te vergeten:koffie, koekje en niet sjouwen met materiaal en........opruimen  doe jij. Luxe! 

José v. Z.


Ik heb ontzettend genoten van de manier waarop je les geeft, de fijne inspirerende sfeer en de goed uitgekiende opdrachten. Ik ben helemaal enthousiast van het Cobra materiaal en wat ik ermee kan. Ik vond de opbouw van de lessen op een prettige manier uitdagend en ik kwam zowaar eens op een ander spoor qua opgedane stijl en manier van schilderen en tekenen. Dat had ik toen ik startte mede gehoopt. 

Ik kijk nu ook met wat 'completer' oog naar schilderijen omdat je woorden gaf aan  beeld. Zoals een verfhuid, hooglicht en schildertoets. 

Groetjes van een enthousiaste leerling

Suzan K.

Teken- en schilderles op de woensdag- en zaterdag\zondagochtend

"Hoi Marianne, ik wil je nog even mijn complimenten geven voor je cursus. Als je ziet hoe we in drie lessen gegroeid zijn, snap je wat ik bedoel!"

H., zondagochtendcursus sept. 23

"Mocht je op zoek zijn naar een schildercursus, waar jouw misschien nog niet ontdekte talent optimaal uit de verf zal komen, dan kan ik zonder enige aarzeling  "Atelier Pruimboom"aanraden. Als cursist van het eerste uur heb ik onder de inspirerende begeleiding van Marianne mijn schildervaardigheden zodanig kunnen ontwikkelen dat ik een niveau heb bereikt dat mij zonder haar kennis en adviezen niet zou zijn gelukt. Zij weet een sfeer te scheppen waarin concentratie en ontspanning samengaan. Marianne is in staat dankzij haar vriendelijke en rustige grondhouding een cursist die een moment in een creatieve impasse verkeert met een verhelderende uitleg weer op weg te helpen. Ook daagt zij je uit en stimuleert je om met andere technieken en materialen aan de slag te durven gaan. Het bekijken van elkaars vorderingen tijdens de lessen en evalueren van het resultaat aan het einde van iedere les wordt door iedereen als zeer inspirerend en leerzaam ervaren.
Op deze manier zijn vele verrassende werken tot stand gekomen".

Jaap Dozy, Amsterdam

"Ik denk nog wel eens aan onze lessen bij jou. Een van de weinige dingen die ik mis. De inspiratie, de workshops. Afijn, je kunt niet alles hebben".

Hedy Coldenhoff, Nijmegen

"Marianne weet in haar atelier een sfeer te creëren, waarin alle cursisten zich welkom voelen:  door haar persoonlijke belangstelling, de koffie/thee met vaak iets zelfgebakken lekkers. Zij bereidt haar lessen grondig voor,  met ook voor héél trouwe cursisten altijd weer een nieuw onderwerp of een nieuwe invalshoek, nieuwe materialen/technieken, voorbeelden uit de kunstgeschiedenis. Zij weet daarmee al snel ieders enthousiasme te wekken. Als dat een enkele keer niet meteen lukt (soms heeft iemand met een bepaald onderwerp weinig), dan lukt het gedurende de les alsnog. Marianne draagt kennis over, laat cursisten een eigen stijl ontwikkelen en leren van elkaar, maar vooral helpt zij mensen over hobbels en door weerstanden heen. Iedereen heeft aan het eind van de les iets, waarover hij of zij tevreden over kan zijn:  vaak de schildering zelf en anders wel het leerzame proces. Na de les ga je energieker en meer ontspannen naar huis dan je gekomen bent!"

 

Maria Stoffels,

Haarlem

“Sinds 1996 ben ik al bij Marianne in de leer, haar schilderlessen zijn een echte verrijking van mijn leven. Ik heb verschillende technieken geleerd, en mijn favoriete techniek en mijn eigen stijl gevonden. Marianne inspireert en stimuleert en schept in haar warme atelier een sfeer waarin de cursisten opbloeien en vertrouwen krijgen. Niet voor niets zijn we allemaal oude trouwe klantjes en zien we elkaar elk jaar weer terug. Het gaat nooit vervelen, integendeel, het wordt een (fijne) verslaving.

 

Alle lessen zitten in mijn hoofd, van licht/donker, contrast, tegenvorm, compositie, kleur, afstand nemen, groots opzetten, snel werken, het hele doek gebruiken. Als ik schilder hoor ik alle aanwijzigingen die Marianne ooit heeft gegeven, en als ik die volg, dan wordt het meestal wel wat.

 

Als ik terugkijk op mijn jaren doe ik dat niet alleen aan de hand van foto’s, dagboeken, lijstjes gelezen boeken en mijn herinneringen, maar ook aan de hand van mijn schilderijen, die bij me thuis hangen (of in een map liggen). Ik ben Marianne dankbaar voor haar lieve en trouwe begeleiding van mijn geschilder. Ze heeft me leren kijken”.

 

Irene Goes

Amsterdam

"Zelden zo’n fijne teken- en schilderjuf gehad als Marianne Pruimboom. Altijd weet ze je verder te brengen, altijd weet ze te stimuleren. Met veel liefde en warmte bestiert ze het sfeervolle atelier. Haar lessen zijn een feest en ondanks de gezelligheid (koekjes en taart) is het keihard werken".

 

Juliette Tocila,

Koog aan de Zaan

“In het seizoen 2016/2017 heb ik een jaar schilderles gehad van Marianne Pruimboom. Ik heb best wel veel cursussen gedaan op allerlei gebied, maar elke keer als ik naar haar atelier fietste had ik er zoveel zin in.

Waardoor? Marianne stimuleert je, geeft je aanwijzingen op het juiste moment, geeft je zelfvertrouwen.

Marianne is deskundig, betrokken en streng op zijn tijd!

Ik heb erg genoten van de lessen, maar helaas waren haar nieuwe lestijden niet in te passen in mijn leven”.

 

Ida Eleveld

Amsterdam

"Marianne bereidt haar lessen tot in de puntjes voor en laat niets aan het toeval over. Ze deelt haar kennis met veel passie en bevlogenheid en ik heb al veel van haar opgestoken.  

Het gemaakte werk wordt nauwkeurig beoordeeld en je wordt als beginner, maar ook als gevorderde goed geïnstrueerd en bijgestuurd. Ik volg haar lessen al jaren en kijk er altijd enorm naar uit!"

 

Fenna van Renselaar

Amsterdam 

"Lyda vertelde me over haar lessen bij jou en dat sprak me zo aan dat ik, zodra ik kon, bij jou begonnen ben met schilderlessen. Schilderles is eigenlijk maar een deel van wat ik van jou heb genoten: materiaalkennis, tal van technieken, kijken, oefenen, in een fijne sfeer met andere gemotiveerde mensen in een kleine groep. Ik werd gestimuleerd en gewaardeerd (in mijn kunst). Ik kreeg aanwijzingen die ik begreep en die mij hielpen om mijn werk te verbeteren. We keken naar elkaars producten, met aandacht en respect. Heel jammer dat ik op een gegeven moment niet meer aanwezig kon zijn. Ik had en heb er de lange reis iedere week voor over om verder te gaan".

 

Sophie Dorsman

Egmond aan Zee

bottom of page