Follow Us
Search By Tags

Een avontuurlijke druktechniek

Monoprinten; met een roller, een glasplaat, drukinkt en papier. Een spannende, experimentele druktechniek. Mijn cursisten gingen helemaal los! U kunt de resultaten van hun werk bewonderen onder het kopje "Werk van leerlingen" in de galerij.

De grote lenteschoonmaak

De attributen nodig voor de grote lenteschoonmaak zijn al fris van zichzelf. Met houtskool en niet al te veel softpastel voor de kleur! Voor meer afbeeldingen: zie onder het kopje "Werk van leerlingen".

De zoon van de boer

Ik ben een bewonderaar van het werk van Paula Modersohn-Becker. Haar stoere manier van schilderen, de onderwerpen die zij aanpakte. Zo heeft zij de omgeving van Worpswede, waar ze woonde, geschilderd (berkenbomen!), stillevens, portretten en veel kinderen. Vaak waren dat boerenkinderen met een konijn of een ander dier in de armen. Een paar weken geleden was ik op een boerderij in Zegveld om de pasgeboren lammetjes te tekenen. De omgeving was prachtig, de mensen allerhartelijkst, de lammetjes schattig maar ... wat mij het meest ontroerde was het zoontje van de boer, negen jaar oud. Hij zei niet veel maar hij vond het leuk me te laten zien zien hoe snel een lammetje, door de moeder verstoten

Tekenen met kleurpotlood

De cursisten van de cursus "Tekenen voor beginners" komen aardig op toeren. Zo'n geschilde sinaasappel is nu niet bepaald een heel eenvoudig onderwerp. Meer sinaasappels zien? Kijk dan even op mijn website bij "Werk van leerlingen".

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Recent Posts
Er zijn nog geen tags.
Archive