Follow Us
Search By Tags

Dagtekening 29 februari 2016

De tekening van vandaag is een heel snel schetsje, gemaakt om mijn cursisten van de cursus Tekenen voor Beginners op weg te helpen bij het maken van een gewassen pentekening.

Dagtekening 28 februari 2016

Dit was het laatste portret dat ik vandaag in De Kring getekend heb. Het model was een klein meisje van 18 maanden.

Portretmarathon in De Kring

Vanmiddag heb we, Carla Baarspul, Clare van Stolk, Minka van Stoutenburg, Meinbert Gozewijn van Soest en ik, portretten getekend in Societeit De Kring. Van de negen aangekondige tekenaars waren er vier ziek zodat er een bescheiden groepje overbleef. De prijs voor een portret was minimaal euro 12,50, er mocht meer voor betaald worden, het was tenslotte voor Vluchtelingenwerk. Het liep geen storm, helaas, maar toch hebben we in een paar uurtjes, om precies te zijn van 16.00 - 18.00 uur, euro 450,00 verdiend! Dat stemt toch tevreden.

Dagtekening 5, 26 februari 2016

Voor de Portretmarathon die a.s. zondag in De Kring wordt gehouden wil ik graag in een andere techniek werken dan met potlood en aquarel (zoals bij de Portretmarathon bij Koppen bij elkaar). Om dit uit te vinden heb ik de portretmiddag van Koppen bij elkaar hiervoor gebruikt. Ik heb op verschillende manieren met gouache en contekrijt/contepotlood gewerkt. En gelukkig, ik ben eruit hoe ik het deze keer wil gaan doen.!

Zondag 28 februari van 16.00 - 18.00 uur: Portretmarathon in Societeit De Kring

De portretmarathon van Portretgroep Koppen bij elkaar heeft Sociëteit de Kring geinspireerd om ook een portretmarathon te organiseren, voor hetzelfde goede doel (Vluchtelingenwerk)! Er zijn negen kunstenaars: Meinbert Gozewijn van Soest, Beata Kalker, Piet Groenendijk, Minka van Stoutenburg, Carla Baarspul, Clare van Stolk, Marianne Pruimboom, Petra Venema, Christiane Nägele. Hoe gaat het in zijn werk? 1. Kies een kunstenaar wiens stijl je aanspreekt, 2. Je poseert ongeveer 20 minuten. 3. Je koopt het portret (prijzen vanaf euro 12,50). 4. de opbrengst gaat naar Vluchtelingenwerk. U bent van harte welkom! Hierbij gaat een voorbeeld van een portret van mijn hand, getekend met gouache en conte

Tekening 3, 24 februari 2016

Een schetsje van mijn man, in de trein naar Groningen. We hebben vandaag de tentoonstelling David Bowie is ... bezocht. Een intense ervaring met veel muziek, allerlei parafernalia, bewegende beelden en heel veel bezoekers.

Elke dag een tekening, de 2e

Toen ik vanochtend door het Vondelpark fietste trof me de helderheid van de lucht, de hagelwitte wolken en de nog kale bomen met een groen gouden waasje op de stam. Het tiwnkelieren van de vogels deed lente vermoeden maar het was nog winters koud.

Een tekening per dag, een experiment

Het is dit jaar precies 500 jaar geleden dat het levenswerk van Erasmus "Novum Instrumentum", het Nieuwe Testament, in het Grieks en Latijn verscheen. Erasmus groeide op in Gouda, vandaar dat er dit jaar in deze stad allerlei activiteiten omtrent zijn persoon en werk georganiseerd worden. Afgelopen zondag heb ik samen met een goede vriendin een bezoek gebracht aan de zes kunstenaars (Kunstenaarscollectief Groep van Zes) die hun atelier hebben ingericht in de Jerusalemkapel in Gouda. Gedurende een aantal maanden werken zij daar ter plekke en laten zij zich bij het maken van hun kunst inspireren door de kapel en Erasmus. Groep van Zes bestaat uit Suzan Schuttelaar, Henri Boere, Paul Daelmans,

Een filosofische gedachte op de vroege ochtend

Vanochtend, staande aan het aanrecht, terwijl het koffiezetapparaat stond te pruttelen en de koffie door liep, dwaalde mijn blik wat rond. Ineens viel mijn oog op iets wat ik nog nooit gezien had. Gewoon, tussen de tegeltjes van het aanrecht, vlakbij het stopcontact bevond zich een klein rond ringetje met daarin een gaatje. Ik boog me ernaar toe en bekeek het geval aandachtig. “Een verborgen camera!”, was mijn eerste gedachte. Ik schrok zelfs een beetje. Belachelijk want dat mysterieuze rode ringetje heeft er natuurlijk altijd al gezeten, alleen heb ik het nog nooit opgemerkt. En dat terwijl ik me dagelijks meerdere keren, ik woon hier nu acht jaar, op deze plek bevind! Het was me nog nooit

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Recent Posts
Er zijn nog geen tags.
Archive